zondag 30 mei 2010

Mickey bodywarmer en zelfgetekend setje

Doris heeft een Hello Kitty bodywarmer, gekregen van Sinterklaas. Een echte dikke winterbodywarmer maar het ding moet toch iedere dag aan. Ze is echt gek op dat ding.
Mijn voorstel was om een nieuwe voor haar te maken, geschikt voor de zomer. Maar dat wilde ze niet, ze wilde een Mickey Mouse bodywarmer! En een Hello Kitty jas.....

2 Jaar geleden volgde ik een lockworkshop bij Leoni. Zij had een aantal hotfixfiguren liggen waaronder een Mickey Mouse. Die heb ik meegenomen om ooit eens te gebruiken. Doris wist hier niets van en ze was blij verrast toen ze hem zag.
We zijn samen stof gaan uitzoeken. Ze wilde een rode bodywarmer dus de buitenkant is van een rode babyrib. Voor de voering heeft ze een paarse stof met rode aardbeien uitgezocht. Ik kon dit niet uit haar hoofd praten en heb het stofje maar gekocht. Eigenwijs als ik (ook) ben wilde ik toch een andere voering. Dit is de rode stof met witte bolletjes geworden. Doris had geen commentaar dus ik heb het er niet meer over gehad maar gewoon gedaan.

Ik heb een heel schattig borduurpatroon van Mickey en Minie die verliefd in een maan zitten. Minie heeft daar een rode jurk en strik met witte bolletjes aan. Mooi in stijl met de voering dus.
Maar helaas, hij borduurde niet mooi uit, de omlijning kwam niet strak om het borduurtje te liggen. Drie pogingen heb ik gedaan, met verschillende verstevigingen en een test of de spanning wel goed stond. Toen heb ik het maar opgegeven en het borduurtje van Mickey met de appliqueletter gebruikt. Ook leuk maar toch tweede keus...

De bodywarmer is model Elisa van Farbenmix. Het voordeel van FM patronen is dat er een stap voor stap beschrijving met foto's op internet staat. Handig als je er niet uitkomt. Maar ik kreeg het niet voor elkaar om hem te keren, ook niet met de beschrijving van FM of tips op Sancho. Gisterenavond nog een keer de zoekfunctie gebruikt en toen stuitte ik op een topic van Esther waarin zij zelf met de oplossing kwam. Toen was het zo gebeurd.
Doris is er erg blij mee, vanmorgen heeft ze hem aangetrokken voor de foto's en hij mag de hele dag niet meer uit, zo schattig!

Vorige week op de camping vond ik in een tas met lappen (voor een dekbedovertrek voor Doris)
een lap tricot met honden en katten er op. En een lap oranje poplin. Natuurlijk had ik geen patronen bij me maar de kriebel om met dit leuke stofje meteen iets te doen was te groot. Nu heb ik al een jaar patroontekenles en het werd tijd dat ik daar eens iets mee ging doen...
Dus ik heb een simpel shirtje getekend en een strokenrokje.

Het halsboordje wijkt een beetje. Het eerste boordje was te strak, deze te wijd. Maar als ze het shirt aan heeft staat het wel erg leuk dus ik laat het maar zo.

De machine op de camping heeft ook een stikkende zigzag, ideaal om tricot mee om te zomen. Ik kreeg de steek alleen niet smaller. Maar ik vind het wel stoer staan.
Er is nog genoeg stof over om nog een shirt te maken en dat gaat er ook zeker komen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten