zaterdag 5 juni 2010

Trailwalker 2010

Vanmorgen vroeg zaten we al in de auto in de richting van Ede, met een omweggetje via de AH voor muggenmelk. In Ede was namelijk de start van de Trailwalker 2010. Hendrik-Jan loopt ook mee, in het team van Romae.
Met z'n vieren lopen ze 100 kilometer over de Veluwe, ze hebben daar 30 uur de tijd voor...
We werden verwelkomd door een drumband die in een opzwepend ritme de lopers in de juiste flow moest brengen. Het was vooral warm, nog voor er een meter was gelopen brak het zweet menigeen al uit.
Er werd water uitgedeeld door menzen van Menzis, Doris kreeg ook een flesje.

De moed zit er nog in, er is ruimte voor een fotomoment. De leden van het Romaeteam zijn keurig op kleur in het wit/beige. Stiekem afgesproken of toeval?
Vlnr: Marco, Hendrik-Jan, Heleen en Jeroen

Moed indrinken met water en een bakkie koffie. Het gaat zo echt beginnen!

De tas ingepakt, water en vooral zonnebrand voor het grijpen. Nu is het wachten op het startschot.
Het filmpje laat (een beetje bibberig) de hele horde lopers zien, vol goede moed in de eerste meters.


Op de terugweg mocht Doris voorin, kind helemaal gelukkig:"Nu kan ik echt veel zien mama!" We reden nog geen 5 minuten toen ze al in slaap was gevallen...
Toen ik de A1 weer opdraaide stond in de tegenovergestelde richting een file en toen ik bij de afslag naar de A27 in dubio zat of ik via A1/A6 of A27 zou rijden zag ik de auto's aan de overkant keurig aansluiten in diezelfde file. Ik prees mijzelf gelukkig me op de goede weghelft te bevinden, zeker in deze hitte. Nee, wij hebben geen airco in de auto. Na de boodschappen zijn we thuis en geniet van het lekkere weer. In de tussentijd gaan mijn gedachten uit naar de lopers die in deze warmte een topprestatie neer moeten zetten. Ik hoop dat het ze lukt!

Hendrik-Jan zijn team heet De club van Romae en is te volgen op de site van de Trailwalker.

1 opmerking: