zondag 8 april 2012

Teuntje en Saartje

Sinds eind januari hebben we weer een hond, Teuntje. Natuurlijk een ruwhaar standaard teckel. Hendrik-Jan wilde graag een rode, mij leek dat ook wel leuk. Na een zoektocht op internet kwamen we uit bij Greetje.
Zij fokt leuke teckels in vrolijke kleurtjes, de 'gewone' wildkleur, rood, black&tan, chocolade en getijgerd.
Haar moeder had een nestje met 2 roodharigen, daar komt Teuntje uit. En Greetje had op dat moment net een nieuw nest getijgerde hondjes waar ik als een blok voor viel.
Bree met haar 8 puppies, een paar dagen oud
In plaats van 1 hond werden het er 2... Teuntje mocht 2 weken later mee, de andere pups waren nog te klein. Maar wat schattig!
Teuntje ligt met haar hoofd op Piet, haar steun en toeverlaat.
28 Januari was het zover, we konden Teuntje gaan halen. Nog een kleine zwarte pluizenbal die toch echt rood zou worden. Althans, dat is de bedoeling!


Omdat het 6 weken zou duren voor we hondje 2 mochten halen gingen we nog even kijken bij het nestje van Bree.
Het hondje rechtsboven zou uiteindelijk ons hondje worden. Maar dat wisten we nog niet!

Wandelen is wennen in het begin! Teuntjes 2e dag bij ons
 Op 10 maart was het zover, het andere hondje was oud genoeg om met ons mee naar huis te gaan. We wisten nog steeds niet welke het zou worden maar we hadden na veel wikken en wegen een naam voor haar bedacht, Saartje.
In de tussentijd was Teuntjes vacht uitgegroeid tot een echte pluizenbol en zij zou meteen geplukt worden door Eva.
Punkie Teuntje, ze moet echt hoognodig geplukt worden!
Van Greetje mochten we kiezen uit een hondje met veel vacht of eentje die wat minder uitbundig in de beharing zit. Omdat ik 1 pluizenbol wel genoeg vind en het contrast tussen beide honden nog groter zou zijn heb ik gekozen voor de minder uitbundig behaarde hond.
Saartje (Sterre) oefent bij Eva 'in stand staan'.
Het hondje bleek Sterre te heten, leuke naam! We hebben er echt nog een nachtje over geslapen om de beslissing te nemen, wordt het Saartje of blijft het Sterre. We vonden Saartje toch beter bij Teuntje passen.

De dames hebben het prima naar hun zin hier, zijn druk met strooptochten in de tuin. De eerste speeltjes zijn al gesloopt. Het zijn grote vriendinnen, partners in crime, die af en toe wat issues uit te vechten hebben.
Hee, wat is daar te zien?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten