zondag 28 maart 2010

BH en lappen

Ik ben vorige week begonnen met een workshop lingerie maken! Lekker dicht bij huis, bij mijn eigen tekenlerares.
Ik wilde eigenlijk de cursus doen, daarbij leer je ook lingerie tekenen. Maar omdat ik al de tekenopleiding (Rotterdamse snijschool) bij haar volg zou het wel erg veel tekenen worden.
Dus vandaar de workshop. Zij heeft mijn maten opgemeten en een patroon getekend voor de bh en een hipster. Omdat ik nogal een grote maat heb is het met de hipster even uitproberen hoe die het beste zit. Mijn lerares heeft ook geen ervaring met grote maten slips, wel met bh's trouwens. De hipster heb ik nu op proef gemaakt uit een stuk lycra wat ik nog ergens had liggen. Maandagmiddag ga ik even langs om door te passen.
Dan kan ik ook meteen mijn bh laten zien, tenminste tot zover ik 'm af heb. Op les heb ik de patroondelen uit stof geknipt en thuis met een grote steek in elkaar gezet.


Het kanten tussenstukje moet nog verstevigd worden en aan de cups worden gezet, dan kan ook de bh gepast en eventueel aangepast worden.
De hele bh is gevoerd met een stevige tule zodat er extra ondersteuning is.
Tot nu toe vind ik het erg leuk en ik denk zeker dat er nog meer bh's zullen volgen!En ik ben al heel lang op zoek naar een leuke bikini, ik denk dat ik die ook zelf ga maken.
Ik zal mijn vorderingen bijhouden en laten zien.

Verjaardagsjurk

Binnenkort wordt Doris 5 jaar! En daarvoor moet een jurk worden gemaakt. Na lang wikken en wegen heb ik besloten, met haar goedkeuring, om een jurk uit Sue en Blu te maken, nummer 3407. Met dezelfde stof als op blz. 12 maar dan met roze onderstof.


Eerst wilde ik Mirte van Created in X-land maken maar ik vind de Sue en Blu feestelijker. Maar Mirte komt er ook, de stof is al uitgezocht:


Lappen

Vrijdag nog even naar dC geweest voor een zoommaatje. En daar werd natuurlijk net een nieuwe lading stof uitgeladen... Ik heb me in kunnen houden, deze lappen schreeuwden echter iets te hard om te negeren.

De tricot met roosjes is voor mezelf, ik denk dat ik er weer een Svea van ga maken.
De lila zeemeerminnetjes worden een bloesje voor Doris en de lila ribjes een Solana.

Wordt vervolgd.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten