dinsdag 19 januari 2010

jasje en rok voor mezelf

In augustus al mee begonnen, een jas naar ontwerp van Jan Aarntzen uit de Knip xl herfst 2007. De jas is geïnspireerd op een jaquet.
En daaronder een rokje uit dezelfde Knip. De bedoeling is om dit met een korset te dragen, dus een blouse/shirt komt er niet aan te pas.
We hadden een feestje half september en de bedoeling was om het dan te dragen.
Je raad het al, dat is niet gelukt. De jas bleek te klein, ik had een meet/rekenfout gemaakt. En ik moest al woekeren met de stof, het ging allemaal maar net. En natuurlijk was de stof niet meer leverbaar dus even een nieuw pandje knippen zat er niet in.
De jas en rok zijn in een tas onder mijn bureau beland en zijn daar blijven liggen tot afgelopen zaterdag.
Met wat kunst en vliegwerk en improviseren heb ik de jas passend kunnen krijgen. Zo heb ik een zijnaad in de jas gemaakt en daar een spie ingezet die een stukje doorloopt tot in de mouw.

De krijtstreepstof had ik in eerste instantie gekocht voor een ander jasje op de rok. Maar ik wilde toch graag deze jas maken en natuurlijk niet genoeg stof daarvoor.
De kreukzijde vond ik al langere tijd erg mooi en heb ik toen toch maar gekocht, eigenlijk voor een blouse voor onder de eerstbedoelde jas (volgt u het nog?...).Maar nu dus gebruikt als belegstof in de jas en in de rok.
Door de kreukels is het allemaal wat rommelig, het beleg piep regelmatig overal onderuit. Ik vind het zelf wel grappig.De kraag zit niet goed, de fotograaf is het tijdens het fotograferen ook ontschoten.
De slippen van de jas horen netjes naast elkaar te hangen, misschien met een paar steekjes vastmaken.

De kleur van het korset komt in het echt wel wat dichter bij de kleur van de jas en rok. Deze kleuren komen op de foto wel goed over, alleen glimt de kreukzijde niet zo erg.

1 opmerking:

  1. Supermooi hoor, allemaal! Vind het echt knap!

    Als ik nog eens dominee word en ik heb een toga nodig, wil jij die dan voor mij maken? ;-)

    Groetjes,
    Irma

    BeantwoordenVerwijderen