zondag 9 augustus 2009

Nonnen!

Wat doe je op vakantie? Lekker luieren, wandelen, zwemmen, oude kerkjes bekijken, zonnen, eindelijk dat boek lezen waar je nooit aan toe komt, noem maar op.
Ik niet, ik had m'n lockmachine en nieuwe naaimachine mee op vakantie! De bedoeling was dat ik wat achterstallig maakwerk zou doen, kleding voor Doris, Hendrik-Jan en mijzelf. Daarbij meteen mijn mooie nieuwe Pfaff uitproberen.
Het liep even iets anders. Zaterdag 1 augustus was er een playbackshow op de camping, eerst voor de kinderen en om 21.00 uur waren de volwassenen aan de beurt. We waren niet van plan om mee te doen maar toen er een hele delegatie van ons vak kwam vragen of ik in het koor wilde meezingen kon ik geen nee zeggen. Meteen daarop kwam de vraag of ik wilde helpen om de pakken te maken. Natuurlijk!
Woensdagochtend naar Harry's stoffen in Enschede gereden en daar 40 meter zwarte en 5 meter witte terlenka gehaald voor 11 nonnenhabijten met kapjes.
Midden op het veld een naaiatelier opgezet met kniptafel, lockmachine en m'n campingnaaimachine. Een aantal mensen knipten, ik lockte de boel aan elkaar en Jolanda kroop achter de naaimachine om de "mouwen" in de habijten te zetten en wat te wijde halsopeningen kleiner te maken.
We werden van ijs en koffie voorzien, helemaal top!
We hebben zitten naaien tot het te donker werd om het nog te kunnen zien, de dag daarop heb ik de kapjes en de befjes afgemaakt.
Helaas hebben we geen prijs gewonnen maar we hebben een hoop lol gehad!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten