zaterdag 23 september 2017

Bionic Gear Bag

Ik zag de BGB voor het eerst op de blog van Tialda. Wow, die wilde ik ook! Zo handig met al die vakken.
Doris dacht er net zo over. Dus als vervolg op de schooltas kwam er voor haar de BGB. Ze heeft uit mijn voorraad de stofjes uitgezocht. En de bandjes natuurlijk. 
Het patroon kocht ik op Etsy. Dat het in het Engels is is geen probleem. Wat wel opviel, en een beetje irritant is naar mijn mening, is dat het patroon in verhaalvorm is gegoten. Een beetje vaardigheid in begrijpend lezen is wel noodzakelijk. Maar tussen de regels door stond er zowaar een werkbeschrijving.
Nadat alle ritsen waren ingezet heb je een lange lap met 2 kanten. Links het interieur van de BGB, de 'goede kant'. Rechts zie je de voeringen van de ritszakjes. De foto onder laat zien hoe het eruit ziet als je de ritsen opent.
Dit was het makkelijke gedeelte. Nu moeten de ritsvakken nog dicht. Met het dichtnaaien van de bodems worden meteen de bodems van de open vakken gemaakt.
Daarna de zijkanten van de ritsvakken aan elkaar stikken en de zijpanelen bevestigen. Dat is even een gepriegel om de zijkanten er strak in te krijgen en ik ben weer eens blij met mijn tornmesje dat goede diensten bewijst. 
Als de zijkanten op hun plaats zitten is de buitenkant aan de beurt. De clover clips komen met dit project goed van pas, vaak in combinatie met spelden. Het is van belang om nauwkeurig te werken, niet altijd mijn sterkste punt.
Ik kon het niet laten om even te kijken hoe het eruit komt te zien als hij dicht zit.
Door het lange verhaal raakt de duidelijkeid van de patroonbeschrijving soms wat op de achtergrond. De afwerkband moet er (achteraf bezien) meteen al dubbel opgezet worden en dan omgevouwen. 
Zo heb ik de rits wel gedaan en het ziet er netter uit. Maar ik vind het prima zo. 
Stitch in the ditch is niet aan mij besteedt, ik ga op een of andere manier altijd scheef. Een zigzagje ziet er ook leuk uit, en ik heb dan in ieder geval alle stof te pakken.
De kopspelden om het midden aan te geven, de clips om de boel netjes op elkaar te houden.
Nadat de rits was bevestigd bleek zomaar dat de BGB klaar was. Ik heb 2 collages gemaakt, een vam de lege BGB en een gevuld met alle schoolspullen. In het voorste ritsvakje gaat Doris' Rogerpen en de hoortoestelbatterijtjes. De rest spreekt voor zich. Alleen haar liniaal past er niet in.

Het kriebelt nu alweer om er nog een te maken. Een slagje groter dit keer omdat mijn stofschaar er niet inpast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten