donderdag 26 augustus 2010

Project Jas 2: zomerjas

De jas is in zoverre klaar dat hij gedragen kan worden. De bedoeling is dat hij volgend jaar als zomerjas kan dienen.
Ik heb er een beetje haast mee gemaakt omdat Doris' zomerjas afgelopen weekend in de caravan is blijven liggen. Ze heeft verder alleen de bodywarmer maar dat is met dit weer een beetje frisjes. Morgen kan ze in ieder geval haar jas aan naar school.
Nu ga ik van fleece een losse voering maken die met behulp van drukknoopjes in de jas kan worden vastgezet.
De Hello Kitty versieringen komen van een te klein geworden jurkje (stof, zakje op de mouw, drukknopen en "tuinbroeksluitingen") en bodywarmer (rits). Het was toch nog een heel werkje om alles vakkundig te slopen!
Ik had ook nog bandjes gekocht maar deze niet gebruikt in de jas. Ik had het idee dat het te veel zou worden... Alleen het ophanglusje is gemaakt van het gekochte bandje.
Niet dat die bandjes niet van pas komen, er moet ook nog een bijpassende tas gemaakt worden...

Natuurlijk moest Doris van mama poseren, ze had er alleen niet zoveel zin in. Tja, wat wil je, kom je net uit school, moet je meteen weer aan de slag!
De jas is nu nog wat aan de grote kant maar ik denk dat met de wintervoering straks het geheel wel wat opgevuld wordt. De lengte komt ook vanzelf wel goed denk ik. Hopelijk is ze volgend jaar goed in de zomerversie gegroeid.
Het borduurtje op de rug had wat mij betreft wat hoger gemogen maar ik had geen zin meer om het nog een keer te doen. Het zijn 2 borduurtjes gecombineerd, het kopje van Kitty is een los borduurtje.
Nog even een foto met capuchon. De knoopjes die ik daarvoor gebruikt heb zijn ook gekocht.

1 opmerking:

 1. Jeemig de pemig, wat ben jij razendsnel. Ergens een turbo gevonden ofzo?
  Ik moet nog steeds het spencertje en pantalon van Noes persen.....
  Heb wel mijn stofjes netjes opgeruimd nu (en 2 shirtjes geknipt)en ben tot de conclusie gekomen, dat ik nog maar eens even niets ga kopen.
  Hoe heet dat ook al weer? UWYH toch?
  Zoiets, maar dan anders.....
  Doris kan er in ieder geval weer lekker tegen. Leuk dat je al die andere Kitty dingen kon gebruiken en goed dat je dat band niet gebruikte....zou inderdaad misschien teveel van het goede zijn geworden.
  En dan nu; op naar de volgende ronde!!-:)

  Groetjes,
  Mira

  BeantwoordenVerwijderen