zondag 30 november 2008

Jas voor mij

Hij is al twee weken af maar had nog niet de gelegenheid om er foto's van te laten maken. In de tussentijd heb ik ook een paar aanpassingen aan gedaan. Op de een of andere manier lukt het Knip en Burda niet om mij in hun maattabellen te laten vallen. Dat wat ik maak is op papier veel te klein en in het echt veel te groot. De knopen zaten dus ook te veel naar het midden met als gevolg dat ik alsnog zat te kleumen op de fiets. De kraag woei iedere keer open en de sjaal wapperde vrolijk mee.
En aangezien ik hele leuke jeansknopen heb gebruikt was het nog niet zo eenvoudig om deze even te verzetten. Maar gelukkig had ik nog drie knopen over dus heb ik nu een dubbele knopenrij, of eigenlijk een driedubbele...
Het was een drie-stippenmodel uit de Burda Plusfashion van dit najaar. De moeilijkheid zat 'm vooral in de werkbeschrijving, ik ben denk ik teveel verwend door de stap-voor-stap-met-foto's-geïllustreerde Farbenmix beschrijvingen!
De steekzakken zitten wat te laag, ik was even vergeten dat de gemiddelde lengte in de bladen is opgeschroefd zodat ik daar niet meer blindelings vanuit kan gaan. Aangezien ik echt geen zin had om de halve jas te slopen om de zakken 5 cm. naar boven te plaatsen heb ik het maar zo gelaten.

En lang leve de rokkenspuit! Deze is dus ook heel goed te gebruiken om een jas gelijk te laten hangen!
De stof is een gemêleerde wol met een gestepte donkerblauwe voering. De knopen heb ik op de clubdag gekocht uit de overgebleven voorraad van de naaimarathon. Ik zag ze en wist meteen wat ik ermee wilde doen. Gelukkig waren er genoeg, er zitten 12 knopen op de jas (nu 15 ;))
Het sancho-label op de binnenzak zit er niet voor niets, ik geloof namelijk nooit dat ik zonder Sacho dit al aangedurfd zou hebben! En hij kleurt zo lekker bij de jas!
De binnenzak is niet helemaal goed gelukt, de paspelflappen zaten aan de verkeerde kant. Opgelost door een randje sierstiksel...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten